joi, 16 aprilie 2009

Cerere

Pt ca ,in ziua de azi cineva (jose,numele de pe TC si iosif chiriluta,numele lui) mi-a facut pofta cu cozonac :D am o rugaminte mare la voi ....cine are o reteta de cozonac? :D as fi tare bucuroasa daca mi-ati scrie si mie,va rog mult-mult :D Domnul sa va ajute ,fiti biecuvantati !!!

11 comentarii:

  1. il asteptam pe iosif cu reteta:))Gbu,scumpa:*>:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Cozonac

    - 1 kg. făină albă
    - 1 pacheţel drojdiuţă
    - 2-3 ouă
    - 250-300 gr. Zahăr
    - coajă de lămâie
    - 1 linguriţă sare
    - lapte cât cuprinde
    - 80 gr. grăsime: ulei, osânză sau unt de masă
    Se moaie drojdiuţa într-un pic de apă călduţă cu un pic de zahăr se face plămădeala în făină se lasă la dospit după dospire se frământă
    Pregăteşti 1 sfert de litru de lapte cald cu cele 250 gr. zahăr. Ouăle se
    separă albuşul de gălbenuş, se freacă gălbenuşele cu 1 linguriţă sare şi frămânţi, prima dată pui laptele cu zahăr pe urmă pui şi celelalte,
    albuşul nu se pune că se aspreşte, dacă nu ajunge laptele cu zahăr mai pui lapte cald bine, să nu fie aluatul vârtos dar nici prea moale să nu-l poţi întinde când îi aproape gata cu frământatul pui grăsimea încălzită o jumătate de cană, să fie cam 80 gr. mai frămânţi cu grăsimea şi pe urmă îl laşi la dospit acoperi bine aluatul şi să fie cald la bucătărie pregăteşti tavele le ungi cu unsoare, pregăteşti nuca cu zahăr şi esenţa de rom, întinzi aluatul pe o planşetă unsă cu ulei, făină îl întinzi cu mâna mai gros şi pui nuca pregătită îl rulezi bine şi
    îl pui în tavă, pui tavele la dospit le acoperi cu o faţă de masă.
    Când le scoţi din cuptor faci un pic de apă caldă cu zahăr şi dai pe ele dar înainte de ale pune tavele la copt să ungi aluatul cu un ou.

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc,septyy >:D< GBU :*:*:* ankutzel,acum avem reteta :D

    RăspundețiȘtergere
  4. :))iuiii,scumpa de fely...multumim de reteta,scumpa!mai asteptam si alte retete:D...de praji,de care vreti...numai sa fie bune:D

    RăspundețiȘtergere
  5. cand afi o reteta buna,faci cozonacul sa-mi trimiti si mie

    RăspundețiȘtergere
  6. ALBA CA ZAPADA

    600 ml lapte
    500 g de faina
    3 oua
    400 g zahar pudra
    5 linguri ulei de masline
    1 lingurita de praf de copt
    300 g de margarina vegetala
    50 g de margarina vegetala
    3 pliculete de zahar vanilat
    1 praf de sare pentru gust
    o lamaie intreaga

    RăspundețiȘtergere
  7. Cozonac moldovinesc,de la anji
    1 kg de faina
    10 galbenusuri de ou
    100 g unt
    150 ml ulei
    400 g zahar
    400 g nuci
    2 lingurite de rom
    200 g de stafide
    1/2 litru de lapte
    drojdie de bere
    5 linguri mari de cacao

    RăspundețiȘtergere
  8. Deci ...
    -> - Cozonac -

    Compozitie:
    -1 Kg faina;
    -320 g ulei;
    -300 g lapte;
    -300 g zahar;
    -2-3 oua;
    -1 lingurita drojdie uscata;
    -1 lingurita sare;
    -mirodenii(stafide, coaja de portocala .. etc.);

    Mod de preparare:
    Zaharul se dizolva in laptele cald.Uleiul se infierbanta.Se sparg ouale intregi(fara separarea albusului de galbenus) peste faina, mirodeniile, sarea, drojdia muiata in apa calda(30 grade C).
    Se framanta (numai cu dosul mainii).Se adauga uleiul putin cate putin pana se incorporeaza tot si aluatul incepe sa faca "besici".Se lasa moale, ca sa creasca pufos. Se umple cu rahat, nuci, cacao .. si se pune in tava ca sa creasca, apoi o ora la cuptor.

    .::POFTA BUNA!::.

    - Tort diplomat -
    Se face un blat subtire si se taie in doua.Se face o crema din:
    -2 oua;
    -o ceasca lapte;
    -o cana de zahar.
    Se fierb impreuna si se lasa la racit. Se dizolva 3 lingurite de gelatina cu apa.Se amesteca cu frisca si compozitia fiarta si racita.

    .::POFTA BUNA!::.

    - Prajitura cu aluat ras -

    Aluatul:
    4 galbenusuri, 1 pachet margarina, 200 g zahar, 1 lingurita bicarbonat stins,faina cat cuprinde.
    Se imparte in 3 parti.Doua parti se intind pe o tava, deasupra se pune un strat de gem, deasupra albusul batut cu zahar, nuca.
    Apoi se rade aluatul ramas pe deasupra.
    Se coace la foc potrivit.

    .::POFTA BUNA!::.

    - Prajitura cu mere -

    - 4 linguri smantana;
    - 1 lingura zahar;
    - 4 linguri apa;
    - 1 ou;
    - 1 lingurira bicarbonat;
    - sare;
    - 1 lingura margarina;
    - 2-3 linguri ulei;
    - mere;
    Se rad merele, se storc, se calesc cu un pic de ulei, zahar si scortisoara.
    Se intinde o foaie, se aseaza in tava, deasupra se pun merele si peste mere se pune si cealalta foaie.
    Se da la cuptor si se lasa pana se desprinde de tava; se pudreaza.

    .::POFTA BUNA!::.

    P.S. Daca mai sunt greseli de ortografie .. e din cauza oboselii.

    RăspundețiȘtergere
  9. pana mi-ai dat mie link sa pun reteta, au postat alti inaitea mea :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Si toate astea din cauza mea... intr-adevar, multe retete aici, dar niciuna ca "a lu' mama"!:d

    RăspundețiȘtergere

muzica mea

Spune NU Pornografiei

http://discernamant.wordpress.com/2008/08/27/spune-nu-pornografiei/

Rahela

Rahela